About

LightBlog

Breaking

събота, 16 октомври 2010 г.

По-бърз растеж на косата

Пет маски за коса, които ще ускорят растежа на изтощената ви коса:

Маска за коса 1
Вечер  корените на косата се намазват леко с газ.

Маска за коса 2
75 г. сухи бъзови листа и 10 г. листа на розмарин се поставят в 1 л. вода. Престояват 3 дни. Прецежда се и се сипва 250 г. ром. На всеки 3 дни се разтриват корените на косата в продължение на 3 седмици.

Маска за коса 3
Счукват се 16 г. дюлеви семки, заливат се със 150 г. розова вода, прибавя се 1 г. боракс и се прецежда през марля. В така приготвената течност се топи гребенът и се реши косата до намокряне чак до корените/да се внимава да не капне на лицето/. Употребява се 3 седмици, като косата се мие 2 пъти седмично със сапун ''бебе''. Намазването става всяка вечер.

Маска за коса 4
За растеж и укрепване на косата се прави настойка от - по 100 г. свежи счукани листа от латинка, чемшир и коприва и се заливат с 1500 г. водка или силна ракия. Сместа престоява около 15 дни. След това се прецежда и налива в шише. Съхранява се на тъмно. Лосионът се втрива леко в корените на косата.

Маска за коса 5
1,5 чаена лъжичка глицерин се смесва с жълтъка на 1 яйце. Намазва се косата със сместа и главата се покрива с найлон. Престоява 3-4 часа и след това косата се измива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Естествен начин за изсветляване на косата

Едни от тях се харесват с по-светла коса, други го правят с цел подмладяване, трети заради модата и така всяка една си има своята прич...