About

LightBlog

Breaking

неделя, 10 октомври 2010 г.

Русите кичури - слънце в косите!

Русите кичури се утвърдиха окончателно, те не излизат вече толкова години от мода, а и изглежда ще се превърнат във вечна класика. Придават на лицето много свежест, подмладяват, разкрасяват.

За кого са подходящи
Ако искате да придадете на косата си по-светъл цвят, те са идеални за вас. Няма да се налага да боядисвате цялата си коса, нито да боядисвате корените си на всеки 3 седмици.
Ако искате да бъдете блондинка, но нямате смелост. Русите кичури са идеални за това. Ако ви притеснява платинения цвят и си знаете, че няма да се чувствате добре в ролята на изкусителна блондинка – направете си кичури.
При дамите в зряла възраст кичурите са добро решение, защото прикриват появата на белите коси и придават по-младежко излъчване.

За кого не са подходящи
Ако косата ви е черна, по-добре се откажете от тях. Ще се подложите на много силно третиране на косъма,за да се достигне нужното изсветляване, а и понякога контрастът не е много сполучлив
Ако косата ви е твърде изтощена. За направата на кичури се използват силни обезцветители, които ще изтощят още повече косата ви и затова се откажете от тях поне за известно време.

При кого?
Откажете се от идеята да си направите руси кичури вкъщи, или пък да ви се притече приятелка на помощ. Кичурите, направени в домашни условия, си личат от километри. Доверете се на фризьор, той ще прецени кой метод да избере и какъв изрусител да използва. В много случаи е добре да се направи допълнителна обливка на кичурите, за да се постигне приятен нюанс.

Допълнителни грижи.
Една част от косата ви е била подложена на агресивно третиране. В този случай е добре да я подхраните с маска за суха коса и да я подстрижете, ако се е изтощила от процедурата.

Поддръжка
Необходимо е подновявате кичурите след определен период от време, когато корените израстват. Този период е индивидуален и зависи от скростта, с която расте косата. Можете да помолите фризьора си да направи допълнителното освежаване само върху горния пласт на косата ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Естествен начин за изсветляване на косата

Едни от тях се харесват с по-светла коса, други го правят с цел подмладяване, трети заради модата и така всяка една си има своята прич...